Predstavljanje škola koje sudjeluju u projektu „Budućnost Europe: Europska godina mladih"

Predstavljanje škola koje sudjeluju u projektu „Budućnost Europe: Europska godina mladih"

U idućih nekoliko tjedana predstavit ćemo vam 10 škola koje sudjeluju u našem projektu „Budućnost Europe: Europska godina mladih“ i njihove marljive profesorice, učenike i učenice.

Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju, Split
nasljednica je jedne od najstarijih škola na području Splita – Strukovne risarske, tzv. Scuole di disegno industriale. Škola sadrži četiri polazna programa i broji preko 20 smjerova obrazovanja i usavršavanja.

Kao takva, s oko 800 učenika/ica u svim zanimanjima, spada u jednu od najvećih strukovnih škola u Splitsko-dalmatinskoj županiji.
Mogu se pohvaliti raznolikim aktivnostima i projektima koji se ne vežu nužno uz obrazovne programe,već pokazuju širok spektar interesa učenika/ica.

Posebice ističu hvalevrijednu provedbu projekta Škola ambasador Europskog parlamenta, i činjenicu da su jedna od 15 hrvatskih škola koje su prve započele s provedbom tog projekta. Reakcije i angažman učenika/ica najveći su pokazatelj upravo zainteresiranosti za projekt. 

U tom projektu imali su niz aktivnosti - prezentacije, filmove, izložbi, volontiranja, putovanja. Imaju 20 aktivnih članova/ica koji svakom izazovu ozbiljno pristupe, vjerujući u pozitivne promjene i bolju budućnost.

U našem projektu bavit će se temom nezaposlenosti mladih!