Predstavljanje ureda zastupnika u Europskom parlamentu Predraga Freda Matića održano je u Zagrebu, a koji će biti otvoren za građane i građanke svaki radni dan od 09.00 do 17.00 sati.

Predstavljanje je bilo namijenjeno medijskim kućama i novinarima kako bi se rad zastupnika u Europskom parlamentu što više približio građankama i građanima te zainteresiranoj javnosti.

Na predstavljanju zastupnik je predstavio svoj tim, dvoje zaposlenih u uredu u Bruxellesu i troje zaposlenih u lokalnom uredu u Zagreb. Najavio je da od studenog kreće program stažiranja u uredu u Bruxellesu.

Zastupnik je istaknuo teme kojima će se baviti u sklopu svojih parlamentarnih aktivnosti i članstva u odborima, pri čemu je naglasak na borbi za rodnu ravnopravnost te revitalizacija slatkovodnog ribarstva u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Govorio je i o aktualnim temama u Europskom parlamentu, Brexitu i imenovanju povjerenika/povjerenica Europske komisije.

Također, istaknuo je da su u određenim pitanjima iz djelokruga Odbora u Parlamentu, hrvatski nacionalni interesi ispred stranačkih interesa. Slijedom istog, predstavio je poziv kojeg je uputio svim hrvatskim zastupnicima/zastupnicama u EP-u za redovnu koordinaciju oko tekućih pitanja u kojima je moguć zajednički stav, navodeći i primjer pisma prema Europskoj komisiji vezano uz Schengen i odgovor slovenskim zastupnicima, koje su potpisali svi hrvatski zastupnici/e na inicijativu kolege Valtera Flega.

Uz zahvalu predstavnicima medija koji su se odazvali pozivu, zastupnik je naglasio da su vrata njegova ureda otvorena za suradnju i da se raduje nadolazećim aktivnostima te poziva sve zainteresirane medije da ga nastave pratiti.